Uncategorized

Varför Håller Vi Faller för Modefluga Kostvanor?

Varför Håller Vi Faller för Modefluga Kostvanor?Det verkar som om varje vecka kommer en ny diet vurm. Från låg-fett till low-carb för att kombinera mat, dieter kommer och går i tidningar och på best-seller-listor. Vissa bevisa hållbart populära, men många går i vägen för den senaste dans-modefluga. (Någon som minns den macarena? Hur är det med kål soppa diet?)

Under tiden, dietister hålla på att ge vettiga råd de har förespråkat i år: Att gå ner i vikt, att vi behöver äta mindre och träna mer.

Let ‘ s face it: Vi alla vet bättre än att hålla falla för varje modefluga som kommer tillsammans. Så varför håller vi göra det?

“Jag tror att de flesta människor är avskräckta av det faktum att vad vi brukar marknadsföra är livslång förändring, säger Robyn A. Osborn, RD, PhD, en dietist och psykolog i Indianapolis, Ind.

Modefluga kostvanor är ofta program du ska följa för bara ett par veckor. Men näringsexperter insistera på att det är rätt strategi för viktminskning för att ändra din livsstil — permanent.

Människor behöver känna att de fördelarna av att ändra sitt beteende kommer att uppväga kostnaderna, Osborn säger. För många bantare, säger hon, den psykologiska kostnaden för att ge upp sin gödning livsstil verkar vara för bra. Så de väljer “quick fix.”

“Eller att de bara identifierar sig med de personer som skrev boken, säger Lisa Dorfman, RD, dietist, mentala rådgivare, och taleskvinna för den Amerikanska Dietiska Association.

Till exempel, dieters kan inte fundera på om en viktminskning plan tippad av en attraktiv kändis är frisk eller logiskt. “De gillar bara hur hon ser ut och att de skulle vilja se ut som henne” Dorfman säger.

Modefluga kostvanor tenderar att tilltala mer till människors fåfänga än att deras önskan att hålla sig frisk. Fokus är på tum och pounds, inte minska risken för diabetes eller hjärtsjukdom.

“De är mer motiverade av att vilja ändra på hur de ser ut än deras hälsa,” Osborn säger. “Kanske är det ett av våra problem som kost hälso-och sjukvårdspersonal, eftersom vi så mycket fokus på de långsiktiga konsekvenser för hälsan snarare än hur du ser ut. Vi skulle föredra att folk är bekväm med hur de ser ut men de är mer orolig med sin hälsa.”

Men i verkligheten, bikini säsongen eller en kommande high-school reunion kan verka som mer konkret och övertygande skäl för att banta. Och modefluga kostvanor är alltid där, och ge till synes enkla lösningar.

Vad är mer, kan du inte bortse från varm-och fuzzy faktor när det kommer till råd om viktminskning, som orsakar så mycket ångest och frustration för så många människor. Författarna av kost böcker ofta försöker komma ut som vårdande och varm, medan den “officiella” råd från regeringen eller professionella organisationer kan tyckas klinisk och kall.

Modenycker Är Inget NyttModenycker Är Inget Nytt

Även om modefluga kostvanor brukar göra anspråk på att vara banbrytande, de flesta återvinna idéer som har blivit liggande i ett tag-i vissa fall mer än ett sekel.

“Påståenden om att en författare har en permanent lösning eller ett nytt svaret är ganska mycket falskt, eftersom det knappast är en diet som dyker upp som inte har skrivits om tidigare, säger Kelly Brownell, PhD, direktör för Yale University Center för att Äta och Vikt Störningar.

Till exempel:

  • En hög proteinhalt, låga kolhydrater kost beskrevs först år 1863 av William Banting, som tog diet råd av sin vän, en Brittisk läkare.
  • New York-läkaren William Howard Hay ‘ s teori som proteiner och kolhydrater bör aldrig kombineras i en måltid som var populärt på 1920-och 30-talet, och det är fortfarande poppar upp under diet böcker.
  • Vem som helst att främja en “naturlig” kost är ca 170 år för sent för att hävda originalitet. Rev. Sylvester Graham började predika för Amerikanerna om naturliga livsmedel 1830.

Men oavsett hur långsökt, häftiga idéer att fortsätta att vädja till dieters.

“Folk är mycket fascinerad av de saker som verkar för att avmystifiera det hela-det är lite magi hormon, eller så är det något i din blodgrupp, du måste äta vissa livsmedel tillsammans på grund av hur de metaboliseras,” Osborn säger. “Det måste vara det. Det kunde inte vara något så enkelt som att jag behöver äta mindre och jag behöver träna mer.”

Förvirring om kost är själva orsaken till att modefluga kostvanor finns. Om vi alla visste hur man äter, det skulle inte finnas något behov för en kost böcker.

“En hel del människor kanske känner sig maktlös och inte veta vad det är de ska göra,” Osborn säger. “Några av de modefluga kostvanor som är mycket likriktat jag tror att få människor att känna sig mer bekväm eftersom det tar alla gissningsleken.”

Snabb viktminskning Är inte Bra viktminskning

Löften om en snabb viktminskning är ett vanligt inslag för modefluga kostvanor. Men dietister säger att man bör sikta på att förlora mer än 2 pounds en vecka.

“Någon diet som främjar mer än en en – eller två-kilos viktminskning på en vecka, de flesta av det kommer att vara vätska, säger Martha McKittrick, RD, dietist vid New York Hospital och Weill Cornell Medical Center. “Det är nästan omöjligt, såvida du inte väger som 500 pounds att förlora mer än en eller två pund i veckan av fett.”

Modefluga kostvanor att förbjuda eller kraftigt begränsa kolhydrater kan leva upp till sina löften om snabb viktminskning i början, men det beror på att skära ned på kolhydrater orsakar din kropp att rensa lagrade vatten, McKittrick säger. Men så fort du börjar äta kolhydrater igen, vattnet vikt kommer tillbaka.

Det är fett du vill förlora, inte vatten, och absolut inte lean muskel vävnad, som din kropp kommer att börja att metabolisera om du inte äter tillräckligt.

“Om du är kroniskt ta dina kalorier för lågt, du kan bromsa din ämnesomsättning och förlorar muskelmassa,” McKittrick säger.

En Lösning På Kort SiktEn Lösning På Kort Sikt

Om du fortfarande gillar ljudet av en modefluga kost plan, prova det, Dorfman säger  – men bara på kort sikt, att kickstarta viktminskning och få dig på vägen till en hälsosammare livsstil.

“Kanske du kan förlora några pounds och få dig själv i en övning outfit, för att få dig att träna på gym, säger hon. “Om den hjälper dig att komma till den punkt, kanske det var värt $16.95 [bok].”

Men tänk på att göra det igen och igen kan leda till viktökning. “Ju mer någon diet, desto svårare är det kommer att vara att utveckla den typ av hälsosam kost program som kommer att behövas för dem att gå ner i vikt,” Dorfman säger.

På lång sikt, bor slim är mycket viktigare än att få det sättet snabbt.

Och det bästa sättet att avvänja dig från en modefluga att banta kan vara för att lyckas gå ner i vikt på gammaldags sätt. Till slut, här är några som försökte-och-sant tips för att hjälpa dig att utveckla hälsosamma vanor:

  • Håll reda på vad du äter. Om du känner att du behöver struktur för att hjälpa dig gå ner i vikt, logga vad du äter under ett par veckor. Detta kommer att hjälpa dig att identifiera dåliga vanor och ge dig en allmän uppfattning om hur många kalorier det finns i olika livsmedel.
  • Flytta din kropp. “Gör något du gillar, och göra det på en regelbunden basis, och gör det för mer än 20 minuter”, Dorfman säger. Om du gillar det, kommer du att vara mer benägna att göra det regelbundet. Du behöver inte vara en hard-core triathlet för att vara aktiv. Börja med 10-minuters promenader och flytta upp från det.
  • Varje vecka, ligger två små mål. Till exempel, om du älskar munkar, förbinder sig att inte äta dem för en vecka. Istället äta en extra portion av en dag som något hälsosamt, till exempel en frukt eller grönsak. Om du lyckas med att små mål, du kommer att må bra om dig själv och få fart för att införa hälsosamma beteenden.
  • Prova nya saker. Äta hälsosamt saker du vet att du gillar, och även experimentera med nya smaker för att avvärja tristess och sug efter skräpmat. Du har antagligen inte provat varje frukt och grönsaker finns på din lokala snabbköp.
  • Tillåt för godsaker. Har din favorit kaloririka godsaker — ibland. Inte slå hela tiden, men inte göra dig själv olycklig heller.

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *