Uncategorized

vanliga dolda orsaker till inflammation

vanliga dolda orsaker till inflammationinflammation är en normal process genom vilken din kropp skickar signaler och startar en reparationsprocess. tänk på ett skrapat knä efter ett cykelvrak. det sväller och blir rött och sedan börjar det läka upp under de närmaste dagarna till veckorna. detta är ett fantastiskt fenomen som vi tar för givet eftersom vi ser filmer skildra supersnabb läkning och förlora vördnad av vad våra egna kroppar har utformats för att göra-själv läka se-topforma.se.

låt oss nu arbeta våra hjärnor lite. akut inflammation som beskrivits ovan är frisk och hjälpsam men för mycket av en bra sak eller för “lång” av en bra sak kan bli en dålig sak.  det fortsätter att upptäckas att “kronisk inflammation” ligger bakom nästan allt från hjärtsjukdom till stroke till alzheimers och olika cancerformer. kronisk inflammation är dåliga nyheter. flera mekanismer som bör stängas av efter en kort tid stanna påslagen. stressrespons kvarstår och inflammation skadar kroppen på ett stort antal sätt. i grund och botten kommer något medicinskt tillstånd att förvärras om så är fallet. artros i lederna kommer att påskynda som att hälla bränsle på eld. autoimmuna sjukdomar fortsätter att blossa oftare och med större intensitet. insidan av dina fartyg kommer att slitas och skadas som att ta sandpapper till dem som orsakar plack för att bygga upp och öka risken för hjärtinfarkt eller stroke. kognitiv nedgång kan föreviga också.

kronisk systemisk inflammation kommer att orsaka förödelse på ditt immunförsvar eftersom det beskattar det envist. det kan orsaka antikroppar att börja bygga mot fel saker (som själv) och autoimmuna sjukdomar kan utlösas om det finns en genetisk predisposition. detta sker oftast efter en kronisk stress har förstört din friska binjure balans och därför utarmat din kropp av siga (din kropps första försvarslinje – din linemen). denna förlust av din försvarsmekanism kommer att leda till ett läckande tarmbarriärsystem, mat som inte är helt sönderdelat att komma in i blodomloppet för tidigt och få ditt immunförsvar att freak out. “leaky gut “eller ökad” intestinal permeabilitet ” är inblandad som en av de mest kritiska, förebyggbara och helande triggarna av autoimmun sjukdom. eftersom 70-80% av ditt immunförsvar linjer dina tarmar, kan du se hur detta kan påverka allt?

så med den grunden, här är en sammanfattning av några dolda källor till inflammation du verkligen vill hitta och korrigera för din långsiktiga hälsa:

hpa dysfunktion (aka adrenal trötthet eller adrenal utbrändhet).

hpa dysfunktion (aka adrenal trötthet eller adrenal utbrändhet).detta är nummer 1 eftersom det är oftast det första systemet att misslyckas med någon kronisk stress på kroppen. binjurarna gör kortisol som är en av de viktigaste hormonerna för att reglera inflammation. därför ger vi steroid (kortison) skott i kroniskt inflammerade leder. om du testar dina binjurar och upptäcker att du är i hpa-dysfunktion, har du sannolikt ett signifikant inflammationsproblem som kan visa sig i ett stort antal symtom, inklusive: trötthet, viktökning, ledvärk, kognitiv nedgång, blodsockerobalanser, sömn/humörproblem, matsmältningsbesvär… du fattar poängen.

matallergier och känslighet – det här är listat andra eftersom det tenderar att inträffa när adrenalerna har äventyrats, tarmbarriärsystemen är offline och läckande tarm har tillåtit osmält mat i cirkulationssystemet. livsmedel som äts ofta kommer då ofta att utveckla ett immunsvar som ibland kan upptäckas med elimineringsdieter men ofta måste hittas på laboratorietestning eftersom symtomen kan försenas så länge som 3-7 dagar efter intag av maten. detta gör det svårt att koppla symptom (depression, trötthet, utslag, uppblåsthet, förstoppning) till maten. om du inte hittar dessa livsmedel och ta bort dem, medan din functional medicine practitioner hjälper dig att läka dina binjurar och återställa dina barriärsystem, kommer det att finnas ett kroniskt inflammatoriskt svar som uppstår vilket leder till hög risk för ovan nämnda hälsoeffekter.

intestinala patogener

detta kan vara i form av bakterieinfektioner, jästinfektioner eller till och med parasitiska infektioner! VAD!!!!  så mina studier under dr dan kalish skakar min värld. jag har använt konventionell laboratorietestning i flera år och såg relativt ofta ut för att parasiter ännu inte har hittat en. lite visste jag hur svåra parasiter är att hitta och de flesta laboratorier saknar de allra flesta av dem. jag började även använda ett speciallabb som jag trodde skulle vara mer benägna att fånga dem men även de har visat sig vara otillräckliga och har låg känslighet.  den goda nyheten är dock att det finns minst 2 nuvarande laboratorier som är mycket mer exakta vid detektering av bakteriella och parasitiska infektioner i matsmältningsorganet. skulle du definitivt ha matsmältningsproblem om du har en parasit? nej. upp till 50% av personer med patogener i magen har noll matsmältningsbesvär. varför och hur får någon en parasit? jo den vanligaste orsaken är 3: e världen reser och dricker förorenat vatten men detta kan även förekomma hos dem som inte har rest utanför gränserna men har en äventyrad barriärsystem. Avkänning ett gemensamt tema här??

toxinöverbelastning

toxinöverbelastningvi lever i en giftig värld. lite insåg jag detta tills jag började läsa lite på detta område. även små barn utsätts för hundratals endokrinstörande kemikalier före fem års ålder. vi lever i en plastvärld som är ett modernt fenomen och majoriteten av vårt dricksvatten, smink, deodoranter, hudkrem och livsmedel är fyllda med kemikalier som stör kroppens normala funktion och kan ofta leda till en mängd problem, särskilt om våra naturliga detoxvägar hindras. varför skulle de hindras du frågar? vi går tillbaka igen. när binjurarna dysfunktion, mucosal barriärer äventyras, matsmältnings hälsa försämras, och levern är överbelastad och bombarderas med toxiner förlorar det förmåga att korrekt ta bort gifter i den takt de kommer in. kasta ovanpå att alla genetiska mutationer som du föddes med som mthfr som kan ytterligare detta problem och vi har nu frågor inklusive kronisk inflammation.

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *