Uncategorized

“super carb diet” kan hjälpa dig att gå ner i vikt—utan att helt skära kolhydrater

"super carb diet" kan hjälpa dig att gå ner i vikt—utan att helt skära kolhydraterkolhydrater är ganska mycket fienden just nu-åtminstone när det gäller några av de mest populära dieterna där ute (keto, paleo, whole30). och ärligt talat, jag är lite bummed ut om det.

så när jag hör om något som kallas “super carb diet”, känner jag mig definitivt upphetsad – men skeptisk. jag menar, det är i grunden motsatsen till keto diet. men tidigare största förlorare tränare bob harper svär av det-han skrev till och med en bok om det som heter super carb diet: kasta pounds, bygga styrka, äta riktig mat—och det kan faktiskt hjälpa dig att gå ner i vikt (medan du fortfarande äter några läckra kolhydrater).

vad är super carb-dieten?

att gå på super carb diet betyder inte att du ska äta alla kolhydrater hela tiden. i stället innehåller kosten måttliga mängder kolhydrater, fetter och proteiner, och fokuserar på att balansera dina makronäringsämnen (dvs kolhydrater, proteiner och fetter). i grund och botten är det motsatsen till den feta, lågkarbketodieten.

de typer av kolhydrater du äter är också viktiga-super carb diet fokuserar på vad bob kallar “super kolhydrater” per att äta bra. “super carbs är fiber-täta kolhydrater som fungerar som en bra bränslekälla till kroppen och har en långsammare matsmältningsprocess”, säger han. tänk: 100 procent fullkornsbröd och sötpotatis.vad är super carb-dieten?

dieten rekommenderar också att du äter dina kolhydrater tidigare på dagen (eller före träning) för att hjälpa dig att hålla upp dina energinivåer.

men kolhydrater är inte dietens enda fokus. boken ger också läsare med exakta plattproportioner och fokuserar på att balansera proteiner, fetter, massor av fiberrika livsmedel samtidigt som du ser till att allt du äter är näringstät. “inte bara kommer du att förlora betydande vikt och whittle din midja, du kommer att gå bort från bordet och känna dig glad och full”, läser bokens beskrivning på amazon.

här är vad bob (som följer super carb diet) säger en typisk dag att äta ser ut för honom, enligt att äta bra:

frukost: fettfri grekisk yoghurt med färska bär och en tesked nötsmör

lunch: en ” stor sallad med massor av paprika och kyckling,” drssed med avokado och balsamvinäger.

middag: rostade grönsaker över brunt ris med fisk eller kyckling.

också, fyi: bob startade denna diet efter en hjärtattack han hade i februari 2017. “jag behövde en kost hög i näringsämnen som skulle hjälpa mig att behålla min vikt och ge mig den energi jag behövde återhämta sig”, skrev han i sin bok.

han hänvisade också paleo diet, som han var enligt uppgift på när han hade sin hjärtattack. “dietvärlden gick tillbaka i tiden för att hitta variationer av caveman-kosten, men jag hittade de högproteinplanerna hade för mycket fett och var inte så bra för mitt hjärta. de fungerade inte för mig. de lämnade min kropp ur balans, ” skrev han.

så, kan super carb diet hjälpa mig att gå ner i vikt?

låt oss bara vara tydliga här: någon diet hjälper dig att gå ner i vikt om du skär ner på kalorier (vilket du sannolikt kommer att göra på super carb-kosten, som med de flesta dieter).

vad ger super carb diet ännu mer clout, dock, är att det kan vara lättare att upprätthålla, med tanke på att, du vet, du kan faktiskt äta kolhydrater på den. “jag tycker att det är uppfriskande att ha en dietplan som firar alla former av kvalitetskolhydrater igen bland en annars balanserad diet”, säger beth warren, r. d. n., grundare av beth warren nutrition och författare till secrets of a kosher girl.

karen ansel, r. d. n., författare till healing superfoods för anti-aging: håll dig yngre, leva längre håller med. “jag älskar att denna plan skiljer mellan bra kolhydrater och, som [bob] kallar dem,” carbage”, säger hon. dessa friska, fiberrika kolhydrater, som fullkornsbröd, havregryn och quinoa, fyller dig också snabbare så att du äter mindre, säger ansel—något som bearbetade, enkla kolhydrater gör inte.

ändå tar kosten upp några problem med andra nutritionists. alissa rumsey, r. d., en icke-dietist baserad i new york city, gillar inte att kosten begränsar vissa livsmedel och bara tillåter dig att äta på vissa punkter under dagen. “när du begränsar någon form av mat ökar det överklagandet av den maten och orsakar begär och—när vi får tillgång till det —går överbord och övermålning”, säger hon. det bör noteras att bobs lag inte var omedelbart tillgängliga för kommentar på hans diet.

ska jag prova super carb diet?ska jag prova super carb diet?

om du vill gå ner i vikt och inte kan leva utan dina kolhydrater, kan det vara värt att titta på.

“det finns en anledning till att moder natur sätter kolhydrater i vår mat-de är vår främsta energikälla”, säger ansel. “genom att välja rätt slag kommer du sannolikt att känna dig mycket mer nöjd som stavar större vikt förlust framgång under lång tid.”

ändå hänger framgången med någon diet på om du faktiskt kan hålla fast vid det—vilket kan vara lättare att göra på super carb-kosten, men fortfarande inte en bit tårta (p. s., du kan inte ha tårta på super carb-kosten).

“super carb diet…begränsar kolhydrater genom att det bara tillåter viss typ av kolhydrater vid vissa tider på dagen, säger rumsey. (tänk: friska kolhydrater tidigt på morgonen eller före träning för energi), men tillägger att det kan vara lättare att följa än några av de mer restriktiva dieterna (hosta, keto diet, hosta) där ute.

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *