Uncategorized

Kalori-Spara Tips Värt Ansträngningen

Kalori-Spara Tips Värt AnsträngningenVissa går till pizza blot, andra föredrar soppa skumma, och sedan finns det de som svär vid den sockrade-soda byta ut. Men som kalori-rakning tips ge dig största payoff för din bantning flit? Och vilka som egentligen inte är värt besväret?

Oavsett om du försöker gå ner i vikt eller bibehålla en hälsosam vikt, det finns några enkla sätt att minska fett och kalorier utan att ge upp den mat du älskar. Tricket är att hitta ställen att trimma kalorier utan att lämna dig som vill ha mer som ett resultat.

Till exempel att beställa en lightläsk istället för en vanlig och en med mat är ett bra ställe att börja, och sparar du cirka 100 kalorier per portion. Men om du sedan använda det som en grund för att lägga på en bit äppelpaj, du ska inte göra dig själv en björntjänst, säger Cindy Moore, MS, A, taleskvinna för den Amerikanska Dietiska Association.

Lite Här, Lite Där …

Att förlora ett halvt kilo i veckan, måste en person att förlora på 3 500 kalorier på en vecka genom en kombination av kost och motion, vilket motsvarar en minskning med 500 kalorier per dag.

“Det är en hel del försök att göra på en måltid, och vissa människor kan resort till ohälsosamma metoder som hoppar över en måltid, säger registrerad dietist Leigh Ann Kowalsky, av University of Texas Southwestern Medical Center i Dallas.

Istället Kowalsky säger att det är oftast lättare och hälsosammare att skära 100 kalorier hit eller 50 kalorier det att lägga till upp till ca 250 kalorier sparade i slutet av dagen för att sedan jobba bort resten genom motion.

“Gör lite här och där under hela dagen gör stor skillnad om du försöker gå ner i vikt, säger Kowalsky.

När det gäller att skära kalorier, hon säger att det också hjälper att veta var du ska leta. Protein och kolhydrater både innehåller ca 4 kalorier per gram, men fett har mer än dubbelt så stor som vid 9 kalorier per gram, vilket innebär att trimma även små mängder av fett från din kost kan ge betydande kalori besparingar.

Skär FettSkär Fett

Den kanske mest kända av fett-skärande tekniken med snabba livsmedel är “pizza blot,” med hjälp av en servett eller hushållspapper för att torka av överflödigt fett från ytan av en bit pizza. Samma teknik kan också användas för att friterad mat och feta hamburgare.

Även om denna metod kan spara några gram fett om det är synligt fett, säger Moore problemet är att man inte alltid vet exakt vad du blotting av. Det kan bara vara fukt från pålägg på pizza eller hamburgare, och om maten har suttit runt ett tag att de flesta av fett har redan tagits upp.

En mer effektiv strategi skulle vara att skippa den feta pizza pålägg som pepperoni eller korv och välja en vanlig eller veggie skiva, som garanterar att du får minst 100 sparade kalorier. Genom att välja champinjoner, tomater, paprika, lök eller andra grönsaker som pålägg, säger Moore kommer du också att känna dig mätt längre, eftersom de grönsaker ger fibrer och andra näringsmässiga fördelar.

Andra snabba lösningar för att sänka fett i fast food är:

  • Har senap i stället majonnäs på smörgåsar (besparingar på cirka 100 kalorier per matsked).
  • Hoppa över ost (100 kalorier per skiva) och välja sallad, tomat, lök och saltgurka på hamburgare och smörgåsar.
  • Använd cocktail sås eller citron säsong fisk och skaldjur snarare än tartarsås (150 kalorier per 2 msk portion).
  • Skumma extra fett och olja från soppor genom att köra en isbit över ytan och låta fettet hålla sig till det (kalori besparingar variera).

Skära Kalorier Hemma

Det finns också flera sätt att raka sig på fett och kalorier från din favorit recept när du lagar mat hemma.

Investera i en bra uppsättning av non-stick köksredskap är ett bra sätt att skära ner på mängden fett som behövs för att laga nästan vad som helst. Men Moore och Kowalsky säga nästan alla recept kan också göras friskare och lägre i fett och kalorier.

“Jag har funnit att för många vanliga recept som finns i kokböcker, kan du lätt skära ner fett och socker med ens en fjärdedel och inte märker några negativa effekter, säger Moore. “Du måste leka med den, men det är en bra tumregel.”Skära Kalorier Hemma

Alla recept som samtal till mjölkprodukter är också en idealisk kandidat för kalorier skärning genom att använda en lägre fetthalt version av produkten, till exempel med hjälp av reducerad fetthalt gräddfil istället för den vanliga.

Det är också möjligt att ersätta en del av smör eller margarin i bakverk med frukt puré, till exempel äppelmos eller barnmat, eller kommersiella bakning substitut. Följ bara anvisningarna på paketet.

Andra vanliga kalori-skärning matlagning substitutioner inkluderar:

  • Fettfri mjölk istället för helmjölk (60 kalorier per kopp)
  • Buljong till stek i stället för smör (104 kalorier per matsked)
  • Vanligt fettfri yoghurt istället för grädde (720 kalorier per kopp)
  • No-calorie sötningsmedel istället för socker (45 kalorier per matsked)
  • Matlagning spray eller olja mister istället för olja (ca 120 kalorier per matsked)

Moore säger att genom att mixtra med formatet på de typer av livsmedel som du normalt äter kan också ge ett stort kalori-spara payoff.

Till exempel, snarare än som serverar kött, grönsaker och potatis till middag, prova att sätta dem samma ingredienser i en soppa eller gryta med några burkar av buljong eller tomatsås. På det sättet sparar du extra fett och kalorier som behövs för att laga de delar av måltiden separat, såsom sautering grönsakerna i smör och matlagning potatisen i olja, eller toppade dem med extra smör eller gräddfil.

Inte bara kommer du spara tid genom att bara ha en pot för att vårda, säger Moore du kan också dra andra näringsmässiga fördelar.

“Du kan vara i stånd att införa en mer grönsaker och mindre kött och fortfarande har samma smak av de livsmedel som du njuta av, säger Moore.

“Forskning har också visat att när du äter mat som har högre vattenhalt som soppa, det tenderar att vara mer fyllning för längre tid”, säger Moore. “Så du känner dig mätt längre, och som skulle bidra till någon viktminskning-försök.”

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *