Uncategorized

Ät Spannmål, Väga Mindre

Ät Spannmål, Väga MindreBarn som äter frukost flingor är mycket mindre benägna att vara överviktiga. Samma sak gäller för de vuxna, General Mills-sponsrade studier visa.

De studier som tittat på två veckors mat dagböcker som fördes med 2 000 AMERIKANSKA hushåll. I studien ingick mer än 600 barn i åldrarna 4 till 12. Studien delades barnen in i tre grupper: De som åt redo-att-äta spannmål åtta eller fler gånger under de två-veckors period, de som hade fyra till sju portioner, och dem som hade tre eller färre portioner.

Oavsett vad deras ålder, de barn som åt mest spannmål hade minst kroppsfett. Nästan 80 procent av dessa barn hade ett body mass index-ett mått på vikt justerat för höjd — lämpligt för deras ålder. Detta var sant för endast 52,6 procent av barnen som åt mycket lite spannmål.

Det är en stor skillnad, säger studie medförfattare G. Harvey Anderson, PhD, professor i nutrition och chef för programmet för livsmedelssäkerhet, näring och regulatory affairs vid University of Toronto i Kanada.

“Bland de barn som åt spannmål sällan, en 10-åring skulle vara 12 pounds tyngre än ett barn i samma ålder som åt spannmål ofta,” Anderson berättar. “Så det är ganska lite.”

Resultaten visas i decembernumret av Journal of the American Dietetic Association. Huvudförfattare av studien, Ann M. Albertson, RD, General Mills’ Bell Institutet för Hälsa och Nutrition, tidigare i år rapporterat liknande resultat för vuxna vid det årliga mötet för American College of Nutrition.

Spannmål, Mjölk och FrukostSpannmål, Mjölk och Frukost

Vad var det som var så bra för barnen? Var det bara det faktum att barnen åt något till frukost?

“Vi vet att barn som äter redo-att-äta spannmål är mycket mer benägna att äta frukost i allmänhet, Albertson berättar. “Och tidigare arbete visar att vanan av att äta frukost är en del av en livsstil som kan bidra till en hälsosam vikt.”

Mjölk, också har något med det att göra. Andersons tidigare arbete har visat att människor som äter mycket mjölkprodukter som tenderar att vara mindre tungt än de som inte gör det.

Men när det gäller rätt till det, frukostflingor i sig är en bra sak, säger Leslie Bonci, MPH, RD. Bonci — uttalas BAWN-se — är direktör för sport nutrition vid University of Pittsburgh Medical Center och en närings-konsult för flera college och professionella idrottslag och företag dans. Hon var inte inblandad i den aktuella studien.

Mer Spannmål Fakta

“Frukost flingor — även den söta och kära-har protein, vitaminer, mineraler och fiber,” Bonci berättar. “Ja, de har kolhydrater också, men de har massor av saker som är bra för barn. Det finns oftast mycket lite fett i spannmål, och ibland har de frukt som barnen inte skulle äta annars. Det är en bil för en hel del andra positiva saker som händer i kosten, tidigt i dag.”

När barn eller vuxna att äta spannmål, Bonci påpekar att de inte äter munkar eller söta rullar — vilket är lite mer än fett och socker. Finns det bättre saker att äta än redo-att-äta spannmål? Säker. Men tillsammans med det faktum att 1) det är frukost, och 2) det fick mjölk, flingor ser ganska bra.

“Utan tvekan, genom att äta flingor till frukost som du är starthjälp kroppen och gör det bränna kalorier hela dagen lång, som håller vikten nere” Bonci säger. “Och de flesta barnen inte äter spannmål ur deras händer. De tar den med mjölk. Så nu är det protein på måltiden, och du sitter ner för att äta. Kroppen finner att mer tillfredsställande än att ta en frukost bar eller Pop Tart och springer ut genom dörren.”

Göra Barn och Föräldrar Känner sig BättreGöra Barn och Föräldrar Känner sig Bättre

Men inte barn som dessa hemska typer av spannmål som är full av dåliga grejer? Faktiskt, Albertson säger, barn gillar variation. Hon säger General Mills ” forskning visar att ett genomsnittligt hushåll med barn bestånd om ca ett dussin olika märken av spannmål. Inte alla av favoriterna är super söta.

“Jag pratar med en hel del föräldrar och de säger,” Hur kan jag sätta sötade flingor på bordet?'” Bonci säger. “Jag säger att du vill att dina barn att äta frukost. De gillar smaken och roligt. Vi kan ha det bästa av båda världar: Blanda vanlig spannmål med sötad och kära. Söta flingor har fortfarande spannmål och näring och protein från mjölk.”

Albertson håller med om att barn Nr 1 val för frukost är, hands down, färdiga att äta spannmål.

“Jag har tre barn i åldrarna 9, 11 och 15. Om jag kan skicka dem ut genom dörren med en fin frukost, jag vet att jag har gjort en god sak, säger hon. “Barn som hoppar över frukosten inte gör upp de näringsämnen som senare under dagen. Om deras favorit märke av färdiga att äta spannmål gör dem äta frukost, det är en bra sak.”

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *